maanantai 9. huhtikuuta 2012

Anne Puistomäki: Khao Lak Tsunamin jälkimainingit


Takakannesta: " Perheen joulunvietto paratiisisaarella muuttui tapaninpäivänä 2004 hetkessä helvetiksi hyökyaallon iskiessä rantaan." Kirjan kirjoittaja Anne Puistomäki kertoo omakohtaisesta kokemuksestaan tsunamin iskiessä ja mitä sen jälkeen tapahtui. Hän menetti luonnonkatasrofissa perheensä ja selvisi yhdeksän kilometrin "uintimatkastaan" kuin ihmeen kaupalla. Kirjassa kuvataan sitä, miten huonot oltavat turisteilla paikallisessa hoidossa oli ja miten onnettomuuden jälkeen yksityisyys hävisi.

Kirja oli hyvin koskettava ja sitä lukiessani mietin, että miten ihmiset voivat olla noin julmia. Mielestäni vain ne, jotka ovat sen kauheuden kokeneet voivat sen todella ymmärtää.

Lainasin tämän kirjan anopiltani. Hän tarjosi tätä kirjaa minulle juettavaksi jo muutama vuosi sitten, mutta silloin en pystynyt vielä lukemaan sitä. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että asun samassa kaupungissa kuin kirjan kirjoittaja asui ennen onnettomuutta ja muistan kun yläasteella vietimme eritysen hiljaisen hetken, koska kirjoittajan tytär oli saman yläasteen oppilaita. Minusta kirjan kirjoittaja on äärimmäisen kova taistelija ja lukiessa toivoin, ja toivon että hänelle kuuluu nykyään hyvää.

Jos etsit tositapahtumiin perustuvaa koskettavaa kirjaa niin suosittelen ehdottomasti. Minä olen aika herkkä ja en pystynyt nukkumaan kirjan loputtua. Pakko oli lukea hömppää, että sain unen päästä kiinni.

1 kommentti:

  1. Järkyttävä tapaus. Voimia kaikille omaisia menettäneille.
    Kirja on tosi hyvä. Pistää ajatteleen.

    VastaaPoista