maanantai 9. huhtikuuta 2012

Tästä se alkaa

Tajusin muutama päivä sitten kirjablogien ihmeellisen maailman. Kuinka paljon kiinnostavaa luettavaa löysinkään ja sain pitkän listan uusia tuttavuuksia. Kiitos teille niistä! Tarkoitukseni ei ole matkia muita, mutta saatan kirjoittaa sellaisista kirjoista, joista moni pidempään kirjablogia pitänyt on ajat sitten kirjoittanut.

Tätä kirjoittaessani olen 24-vuotias. Olen pitänyt lukemisesta, kirjastoista ja kirjojen ostamisesta niin kauan kuin muistan. Lukemiseni nopeus vaihtelee käytettävisssä olevan ajan ja innostuksen mukaan. Nuorempana luin eniten fantasiaa ja pidän siitä vieläkin, vaikka melkein kaikki kiinnostaa. Dekkareista en ole kovin kiinnostunut, mutta jotain voisi joskus kokeilla. En ole kovin hyvä luokittelemaan kirjoja, että mitä lajityyppiä ne ovat. Sillä ei oikeastaan ole merkitystä kunhan kirja on hyvin kirjoitettu ja käsitelty tarina tai aihe kiinnostava. Minua harmittaa kovasti, jos kirjoissa esiintyy kirjoitusvirheitä. En osaa lukea vain yhtä kirjaa kerrallaan. Minulla on vähintään aina muutama sängyn vieressä odottamassa vuoroaan. Odotan, että saisin jossain vaiheessa oman lukunukkauksen. Yleensä aina luen kirjat suomeksi, jos mahdollista, koska koen, että en osaa englantia tarpeeksi hyvin. Haluan ymmärtää kaiken mitä luen. Suomennosten odottaminen on välillä turhauttavaa varsinkin, kun ei aina tiedä milloin kiinnostava kirjasarja käännetään, jos käännetään. Luen kirjan mieluummin kovakantisena, mutta en vieroksu pokkareitakaan. En lue paljoakaan suomalaisten kirjoittamia kirjoja, vaikka kaksi ensimmäistä kirjaa, joista aion kirjoittaa ovat suomalaisten kirjoittamia. Hassua. :)

Toivon, että viihdyt blogissani. 

1 kommentti:

  1. "Yleensä aina luen kirjat suomeksi, jos mahdollista, koska koen, että en osaa englantia tarpeeksi hyvin. Haluan ymmärtää kaiken mitä luen. Suomennosten odottaminen on välillä turhauttavaa varsinkin, kun ei aina tiedä milloin kiinnostava kirjasarja käännetään, jos käännetään."

    Olen täysin samaa mieltä. :) Harmillisen moni minusta hyvä sarja on lopetettu, jopa vain yhden kirjan suomentamisen jälkeen. Minunkin suosikkigenreni yläasteelta alkaen oli fantasia, scifiin tutustuin vähän myöhemmin, vaikka nykyään sitä tuleekin luettua aiempaa enemmän.

    VastaaPoista