perjantai 20. huhtikuuta 2012

Philippa Gregory: Valkoinen kuningatar

Philippa Gregory on minulle kirjailijana uusi tuttavuus ja muiden bloggaajien arvioiden perusteella päätin tutustua kirjaan Valkoinen kuningatar.

Tapahtumat sijoittuvat 1400-luvun Englantiin. Päähenkilö Elisabet Woodville, joka leskeksi jäätyään on menettänyt omaisuutensa päättää hurmata uuden kuninkaan Edward IV:n ja onnistuukin aikeissaan. Elisabet on poliittisesti vaikutusvaltainen nainen ja tämä vaikeuttaa hänen hyväksymistään hovin sisällä. Edward joutuu useasti taisteluiden kautta puolustamaan asemaansa. He saavat seitsemän lasta, joista vanhin, Elisabet on suosikkini.

Tämä kirja on jakanut muissa blogeissa mielipiteitä. Osasin varautua muiden arvostelujen perusteella siihen, että tapahtumat etenevät nopeasti. Jos en olisi tätä tiennyt se olisi saattanut häiritä, mutta ainakaan nyt se ei haitannut. Lukiessa tosin muutaman kerran ajattelin, että no sepäs kävi äkkiä, mutta tarina piti minut otteessaan edetessään. Pidin myös Melusinan vaikutuksesta kirjassa. Minusta se on kiehtova lisä eikä missään nimessä huono asia. Kirjassa on paljon saman nimisiä henkilöitä ja joskus piti pysähtyä miettimään, että mites nämä suvut menivätkään, mutta se voi olla myös omaa tyhmyyttäni eikä kirjan heikkous. Loppu oli avoin, mutta ei häiritsevästi. Kirjan loppusanat olivat mielenkiintoiset ja oli ilahduttavaa huomata, että kirjailija on todella panostanut taustatyöhön.

Myönnän, että jossain kohtaa ajattelin, että joku tässä mättää, mutta kirja vain parani loppua kohden ja odotan jo innolla toisen osan suomennosta. Tietääkö kukaan, että koska se julkaistaan?

3 kommenttia:

 1. Minä taidan olla niin höperö romantikko että ihastuin tähän tarinaan ihan siksikin! Olihan Elizabethilla ja Edwardilla kuitenkin aika romanttinen tarina. Ja Towerin prinssit tietysti kiinnostivat...

  Muistaakseni luin jostakin että Punainen kuningatar ilmestyisi suomennettuna tänä vuonna, elokuussa pitäisi ilmestyä englanniksi sarjan neljäs osa Kingmakers daughters, joka kertoo Valkoisessa kuningattaressakin vilahtavista Nevillen sisaruksista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Olihan Elizabethilla ja Edwardilla kuitenkin aika romanttinen tarina. Ja Towerin prinssit tietysti kiinnostivat..." Tuokin on totta. Prinssit toki kiinnostavat minuakin en muistanut korostaa sitä. :)

   Poista
 2. Mari, sinulle olisi blogissani pieni tunnustus:

  http://luettujamaailmoja.blogspot.com/2012/04/liebster-ostoksia.html

  Ja Valkoinen kuningatar oli kyllä ihana kirja, tykkäsin paljon! Punaisesta kuningattaresta ei taideta tosiaan sanoa Bazarin sivuilla vielä muuta kuin että tänä vuonna ilmestyy...

  VastaaPoista