sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

J.K. Rowling: Paikka vapaana

Paikka vapaana sijoittuu Pagfordin pikkukaupunkiin. Se on täynnä erilaisia ihmisiä ja jännitteitä. Tarina alkaa kun valtuuston jäsen Barry Fairbrother kuolee äkillisesti. Sana traagisesta tapahtumasta leviää nopeasti ja alkaa kova ja säälimätön kilpailu vapautuneesta paikasta. Jokainen haluaa kehittää aluetta ja pönkittää omaa asemaansa kaupungissa.  Rikkaat ja köyhät, lapset ja vanhemmat, opettajat ja oppilaat nousevat toisiaan vastaan. Barry Fairbrotherin haamu paljastaa salaisuuksia asukkaista valtuuston nettisivulla. mikä tietysti kuumentaa tunteita. Perheiden nuorilla on omat ongelmansa ja kirjassa tapahtuu kaikenlaista kiinnostavaa loppuun asti.

Pidin aikoinaan Harry Pottereista erittäin paljon. Odotin uutta osaa aina kuin kuuta nousevaa. Halusin kovasti pitää tästä kirjasta ja onneksi ei tarvinnut pettyä. Kyllä Rowling osaa kirjoittaa muutakin kuin fantasiaa. Hänen tekstiään on miellyttävä lukea, vaikka aiheet ovat rankkoja. En oikein ymmärrä jupinoita tapahtumien raakuudesta. Ikävät asiat ja epäoikeudenmukaisuus kuuluvat elämään eivätkä Potteritkaaan mielestäni pelkkiä positiivisia asioita käsittele. En osaisi kuvitella Rowlingin kirjoittavan yltiöpositiivista tai yltiöromanttista kirjaa. Viihdyin tarinan maailmassa todella hyvin enkä olisi halunnut laskea sitä käsistäni. Sairastelu tosin hidasti lukemistani. Kannen idean ymmärrän, mutta en pidä sen värimaailmasta. Henkilöistä suosikkini on Krystal. Toivottavasti Rowling kirjoittaa vielä monta romaania lisää.

****½

3 kommenttia:

  1. Minulla tämä odottaa yhä lukuvuoroaan hyllyssä! =D Mukavaa, että pidit.

    VastaaPoista
  2. Minäkin ajattelin lukea tämän joskus, en vain osaa päättää, että luenko englanniksi vaiko suomeksi :) Tarina tässä kuulostaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  3. Blogissani on sinulle tunnustus. :)

    VastaaPoista